For ikke så længe siden læste jeg en meget lille bog der omhandlede nogen meget store emner.
For det er vitterligt store, komplekse og yderst fascinerende emner der behandles i denne lille bog, på bare 79 sider, som udkom i 2016.
Den handler nemlig om hvordan universet hænger sammen, og de 7 korte kapitler (forelæsninger) blev oprindelig skrevet til en avis.
Italienske Carlo Rovelli starter med at forklare Einsteins relativitetsteori og herefter kommer vi ellers vidt omkring i universets ufattelige størrelse. De korte kapitler fokuserer blandt andet på kosmos’ arkitektur, partikler, rumkorn, tidsbegrebet og til sidst: os – altså mennesket.
Det helt store spørgsmål der rejses i sidste kapitel er hvad VI så er i det uendelige, strålende univers? Èn af konklusionerne beskrives fint i dette citat fra bogen:
”Der er så meget rum derude, at det er barnligt at forestille sig, at der skulle være noget ganske særligt netop her i dette perifere hjørne af en af de allermest banale galakser.
Livet er blot en smagsprøve på, hvad der kan ske i universet. Vores sjæl er blot endnu en sådan smagsprøve”.
Det hele er holdt i et – for det meste af tiden – let forståeligt sprog.
Der er noget befriende over at læse om et så interessant og stort emne i så lille en bog. Jeg har det i hvert fald sådan at jeg synes emnerne er VILDT interessante - men tit føles det nærmest uoverkommeligt at tygge sig igennem tykke fagbøger om de komplekse emner.
Syv små fortællinger om fysik er en vellykket populærvidenskabelig bog, der er i øvrigt er blevet en international bestseller.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar